Сирні кекси з ківі і бананом

У багатьох країнах кекси печуть на великі релігійні свята: Різдво, Великдень. В Швейцарії традиційну випічку називають «грушевий хліб», а в Великобританії кекс на Різдво покривається марципаном або білою глазур’ю.

Інгредієнти

  • сир 150 г
  • цукор-120 г
  • борошно 120 г
  • масло вершкове 60 г
  • яйця 2 шт.
  • банан 1 шт.
  • ківі 1 шт.
  • розпушувач 1 ч. л.
  • пудра цукрова
  • ванілін

Приготування

  1. 1. Збити в піну яйця з цукром. Окремо змішати сир і м’яке вершкове масло. Продовжуючи збивати, додати в яєчну сирну масу, перемішати до однорідного стану. Всипати ванілін і розпушувач, просіяне борошно, вимісити тісто. Очистити ківі і банан, порізати кубиками, додати в тісто.
  2. 2. Невеликі формочки для випічки змастити рослинним маслом або вистилати пергаментом. Викласти тісто і пекти при температурі 190 градусів 30 – 35 хвилин. Готовність сирних кексів з ківі і бананом перевірити зубочисткою.
  3. РАДА
  4. Для випічки можна використовувати або ківі, або банан окремо, а готовий пиріг полити глазур’ю з темного або білого шоколаду.