Млинцевий пиріг з рибою

Млинцеві пироги – дуже зручне блюдо для прийому гостей і відмінна альтернатива звичайним млинців з начинкою. Млинці начинку можна приготувати за день до свята, а запекти за 1 год до подачі на стіл.

Інгредієнти

  • 12-15 тонких млинчиків діаметром 22-24 см
  • 500 г філе горбуші або кети
  • 300 г сиру (гауда, едам)
  • 1 середня цибулина
  • маленький пучок петрушки
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець
  • Для заливки:
  • 200 г вершків жирністю 22%
  • 3 яйця
  • сіль

Приготування

  1. Очистіть цибулю і наріжте маленькими кубиками. Розігрійте оливкову олію у великій сковороді і обсмажте цибулю до золотистого кольору, остудіть. Подрібніть листя петрушки. Натріть сир на крупній тертці. Рибне філе наріжте невеликими кубиками і змішати з обсмаженою цибулею, сиром і петрушкою. Посоліть і поперчіть.
  2. Для заливки збийте яйця з сіллю, додайте вершки і збийте ще раз разом.
  3. Відкладіть 2 млинчика і наріжте їх смужками шириною 1,5–2 див. Роз’ємну форму діаметром 22-24 см з високими бортиками змастіть маслом. Викладіть у форму кілька млинців внахлест, щоб вони звисали по краях. На дно покладіть блін. Викладіть трохи начинки і розрівняйте.
  4. Налити 2-3 ст. л. заливки і накрийте наступним млинцем. Чергуйте шари, поки не закінчаться інгредієнти, останнім шаром повинна бути рибна начинка. Накрийте начинку звисаючими кінцями млинчиків і змастіть тонким шаром заливки. Потім покладіть в центр ще один млинець, його теж злегка змастіть.
  5. З млинцевих смуг зробіть плетінку корзиночным плетінням і покладіть на пиріг. Акуратно підігніть краю, полийте залишилася заливкою. Поставте пиріг в духовку, розігріту до 180 °С, на 30-40 хв., поки поверхня пирога не покриється рум’яною скоринкою.
  6. Готовий пиріг вийміть з духовки і залишити у формі на 15 хв. Потім зніміть бортики і акуратно перекладіть пиріг на блюдо. Подавайте теплим.