Цитрусовий суп з качкою і рисовою локшиною

Інгредієнти

  • масло арахісове – 1 ч. л.
  • цибуля зелена – маленький пучок
  • бульйон курячий – 1,5 л міцного
  • апельсин – 6 великих
  • мармелад апельсиновий – 2 ч. л.
  • локшина рисова – 200 г
  • імбир – 3 см свіжого імбиру
  • сіль
  • качина грудка на шкірі – 2 шт
  • гвоздика мелена – 2 бутона
  • перець чорний мелений

Приготування

  1. 1. Локшину зварити згідно інструкції на упаковці, промити холодною водою, відкинути на друшляк.
  2. 2. З 1 апельсина зрізати шкірку, вирізати філе по шматочкам. З решти вичавити сік.
  3. 3. Імбир очистити, 1 см натерти на тертці і змішати з мармеладом; 1 см, нарізати тонкими скибочками; ще 1 см нашаткувати і обсмажити олії.
  4. 4. Довести бульйон до кипіння, покласти гвоздику, скибочки імбиру і качине філе цілком, варити на сильному вогні 5 хв. Філе вийняти, обсушити, змастити мармеладом.
  5. 5. Бульйон процідити, влити в чисту каструлю, додати сік, дуже повільно довести до кипіння, варити 2-3 хв.
  6. 6. Качине філе покласти на решітку, запікати при 220°С 5 хв. Вийняти, дати постояти 5 хв., нарізати тонкими скибочками.
  7. 7. Викласти в глибокі тарілки локшину гірками, поверх покласти скибочки качки, через ситечко влити дуже гарячий бульйон, приправити чорним перцем.
  8. 8. Посипати смаженою імбиром і подрібненим зеленою цибулею, прикрасити часточками апельсина.