Суп-пюре з каштанів

Інгредієнти

  • вино біле – 1 келих
  • олія оливкова – 4 ст. л.
  • сир Пармезан – 50-80 г
  • часник молодий – 2 зубчики
  • картопля середній – 1 шт.
  • бульйон – 1 л
  • стебло цибулі-порею – 1 шт.
  • очищені каштани – 450 г

Приготування

  1. Приготувати бульйон, м’ясний або овочевий і відставити його на час в сторону. Поставити на вогонь каструлю, налити оливкову олію і відправити туди порізаний порей і дрібно нарізану картоплю. Обсмажити 10 хвилин. Додати біле сухе вино, потім влити половину приготованого бульйону. Варити все разом до готовності картоплі. Додати каштани. Збити все блендером. Поступово додати другу половину бульйону, довівши суп до консистенції рідкої сметани. В самому кінці покласти тертий пармезан і часник.