Щі пісні … з квашеної капусти

Інгредієнти

  • цибуля
  • капустку квашену
  • картоплю
  • гречку
  • зелень

Приготування

  1. А без юшки … хіба це життя? А без кислих щей як жити? І хай що не сезон. Капуста то в запасі є.
  2. Тому подивіться – може і згодиться….
  3. Беремо цибулька і кришимо його.
  4. Капустку квашену. Даємо стекти соку.

  5. Цибулька злегка припускаємо.

  6. Потім туди ж – у сковорідку капустку і тушкуємо. Хвилин двадцять, щоб м’яка стала. На любителя можна додати томат або помідори, наприклад, у власному соку. Але ми не стали.

  7. Поки капуста гаситься, почистимо і поріжемо картоплю.

  8. Гречку переберемо і промиємо.

  9. Коли вода в каструлі закипить, закладаємо туди гречку і картоплю.

  10. І варимо. Коли картопля буде полуготова, то відправимо туди тушковану капусту з цибулею.

  11. І все це варимо. Хвилин двадцять. І коли вже майже готова, закладаємо зелень. Ми взяли з морозилки, заготовлену з минулого літа, суміш зеленушки з грядки. Неохота було в город по такій спеці иттить…, а потім ще сюдыть … ліниво.

  12. І в каструльку її.

  13. Даємо трохи настоятися, і … ось так це виглядає.

  14. Ось. Звичайно, томити щі треба у пічці. Але топити зараз піч – самогубство.

  15. Це іншим разом зробимо в печі і тоді вже розкажу.
  16. Ну ось, власне і все. По часу виходить дуже швидко – хвилин сорок і готові щі. Принцип «суточности» зберігається.
  17. Сьогодні вони смачні, завтра буде ще смачніше.