Чертишта

Інгредієнти

  • — великий курячий бюст (пишу, а зліва у мене колонка з рекламою…на першій картинці — крупним планом бюст Семенович. Так от, нам потрібен саме такий. Тільки курячий)
  • — 400 гр. лука
  • — 50 гр. вершкового масла
  • — 50 — 70 гр. винного білого оцту або 1ст. гарного білого сухого вина
  • — 3 великих яйця
  • — 3 ст. л. борошна
  • — 1 ч. л. каррі (в ідеалі — суміш каррі з манго)
  • — свіжа зелень
  • домашня локшина (у мене — обрізки від лазаньї, трохи тонше розкатані і порізані смужками)
  • — ССЧП, сіль, суміш чилі-перцю

Приготування

  1. Груди миємо, заливаємо холодною водою, кидаємо одну цибулину і варимо бульйон. Знімаємо піну, після кипіння, солимо, додаємо каррі, чорний перець, лавровий лист.Після чого на повільному вогні варимо хвилин 30.
  2. В цей час шукаємо чоловіка (технологія пошуку описано в пості про лазанью), даємо йому в руки ніж, лук і технічно змивайся з кухні, поки він цей самий цибулю ріже. Досить дрібно.

  3. На сковороді розтоплюємо масло зі столовою ложкою цукру і дрібкою солі

  4. Закидаємо туди цибулю, перемішуємо

  5. закриваємо кришкою і залишаємо нудиться на середньому вогні хвилин 10.

  6. Доливаємо в цибуля пару ополоників бульйону, даємо обтушится ще хвилини 3

  7. посипаємо борошном

  8. швидко перемішуємо, щоб не було грудок

  9. З бульйону витягуємо цибулю, курку і лавровий лист

  10. скидаємо в нього цибульно-борошняну суміш

  11. і «блендерим». Робиться це для таких нелюбитель вареного лука, як я. Додаємо трохи чилі-перців (опціонально).

  12. Залишаємо суп нудитися на повільному вогні хвилин на 15.

  13. У цей час у киплячу воду подсоленую
  14. запускаємо локшину і варимо до готовності

  15. Відокремлюємо жовтки від білків

  16. змішуємо з невеликою кількістю теплого супу (відлити в миску і трохи остудити)

  17. і виливаємо в каструлю, постійно помішуючи

  18. потім додаємо локшину

  19. нарізану кубиками грудинку

  20. і винний оцет/вино

  21. Накриваємо кришкою і даємо настоятися хвилин 10.

  22. За цей час можна дрібно нарубати зелень
  23. і поставити на стіл, щоб кожен сам додав собі в тарілку.

  24. Приємного апетиту і нехай з вами мир і тарілка теплою чертишты :)
  25. *Чертишта — моя спроба зробити Чихиртму. У підсумку вийшло не зовсім те,а швидше зовсім не те, але несподівано смачне. Вобщем, чертишто :)