Салат-закуска з смаженим сиром

Інгредієнти

  • сир хулами 100 г
  • баклажан 1 шт.
  • помідор 3 шт.
  • часник 1 шт.
  • зелень 1 пучок
  • оливкова олія

Приготування

  1. Нарізати баклажан кружками товщиною 8-10 мм, приправити сіллю, залишити на 30 хв. Потім видалити з поверхні баклажана утворився сік. Сковороду-гриль скропити рослинним маслом і обсмажити баклажани з двох сторін.
  2. Для обсмажування ідеальний сир халумі, але з-за його відсутності можна обсмажити адигейський або фету. Обсмажити на злегка змащеній олією сковороді-гриль.
  3. Солодкі помідори нарізати кружальцями завтовшки 1 см, змастити за допомогою пензлика оливковою олією. Не потрібно тримати помідори на грилі довго, інакше вони втратять форму.
  4. Для заправки подрібнити часник і зелень у блендері, влити оливкову олію, лимонний сік і 1 ст. л. води, посолити, поперчити і злегка збити. Перекласти обсмажені овочі і сир на блюдо і полити заправкою.

Салат-закуска з смаженим сиром

Інгредієнти

  • сир хулами 100 г
  • баклажан 1 шт.
  • помідор 3 шт.
  • часник 1 шт.
  • зелень 1 пучок
  • оливкова олія

Приготування

  1. Нарізати баклажан кружками товщиною 8-10 мм, приправити сіллю, залишити на 30 хв. Потім видалити з поверхні баклажана утворився сік. Сковороду-гриль скропити рослинним маслом і обсмажити баклажани з двох сторін.
  2. Для обсмажування ідеальний сир халумі, але з-за його відсутності можна обсмажити адигейський або фету. Обсмажити на злегка змащеній олією сковороді-гриль.
  3. Солодкі помідори нарізати кружальцями завтовшки 1 см, змастити за допомогою пензлика оливковою олією. Не потрібно тримати помідори на грилі довго, інакше вони втратять форму.
  4. Для заправки подрібнити часник і зелень у блендері, влити оливкову олію, лимонний сік і 1 ст. л. води, посолити, поперчити і злегка збити. Перекласти обсмажені овочі і сир на блюдо і полити заправкою.