Жюльєн по-русски

Поспішаю поділитися з шановними читачами рецептом суперского страви. До традиційного жульєна зовні воно має мало відношення, але на смак, на наш з чоловіком погляд, воно просто чудове.

Інгредієнти

  • Куряча грудка, 2 шт.
  • Банку різаних печериць, 2 шт.
  • Велика цибулина, 4 шт.
  • Велика упаковка сметани середньої жирності, 1 шт.
  • М’який сир, 300 р.

Приготування

  1. Смажимо або запікаємо в духовці 2 курячі грудки (на фото грудка тільки одна, але нехай вас це не бентежить).
  2. Грудки ріжемо на маленькі шматочки. Якщо процес втомить, то рвіть їх на шматки руками. Так теж можна. :)

  3. Тремо сир на тертці.

  4. Цибулю ріжемо кубиками, бажано дрібніші. А, взагалі, як вийде, так і вийде. :) Кидаємо його на сковорідку і обсмажуємо в рослинному маслі до появи золотистого кольору.
  5. Кидаємо в компанію до цибулі на сковорідку печериці. Вогонь повинен бути трохи вище середнього. На електричних плитах — 2-ка. Чекаємо на 20-30 хвилин.
  6. Як печериці будуть готові, викладаємо туди ж наші шматочки курки і заливаємо це справа сметаною. Ретельно, але акуратно перемішуємо і викладаємо на деко.

  7. Зверху, на деко викладаємо весь тертий сир і ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180-ти. Як тільки сир розплавиться, значить готово. Орієнтовно, це займає 10-15 хвилин.

  8. Дістаємо з духовки і пару хвилин споглядаємо вийшло диво.