Новорічний шоколадний торт-поліно з профітролей

Інгредієнти

  • 30 г вершкове масло
  • 3 шт.
  • 250 мл відфільтрованої води
  • Для заварного тіста для профітролей потрібно:
  • 100 г вершкового масла
  • сіль — щіпка
  • 100 г борошна
  • яйця 3 шт.
  • Для прикраси поліна:
  • чорний гіркий шоколад – 1 плитка (в якості альтернативи – 1 банку вареного згущеного молока)
  • Для шоколадного крему потрібно:
  • вершковий (сирний) сир — 150 г
  • цукрова пудра — 12 ст.
  • 1 ст. л. какао порошку
  • Кориця — щіпка
  • 1 ч. л. ванільний цукор

Приготування

  1. У каструлю з товстим дном викладаємо шматочки вершкового масла, затока відфільтрованої водою і додавши дрібку солі. Ставимо на невеликий вогонь на плиту. Як тільки масло розтане і рідина почне википати,тут же знімаємо каструлю з плити.
  2. Вводимо в гарячу масляну суміш просіяне борошно,ретельно перемішуючи тісто лопаткою і довівши до однорідної консистенції. Мука повинна розчинитися саме в гарячій, а не в теплій рідині!
  3. Ставимо нашу каструльку з тестом на хв. вогонь на плиту і протягом 1-2 хвилин безперервно перемішуємо тісто, а потім, знявши з плити, охолодити до кімнатної температури. У подостывшее тісто по одному вводимо яйця. Після кожного розбитого яйця ретельно вимішуємо суміш до однорідної консистенції. Повинно вийти заварне тісто для профітролей однорідної маси.
  4. Беремо кулінарний шприц або пакетик і з його допомогою видавлюємо профітролі на застелений пергаментом деко (в середньому на одне тістечко десь 2 чайні ложки тіста), на відповідній відстані один від одного.
  5. Відправляємо профітролі у вже розігріту до 200-220 градусів. Духовку. Хвилин через 10 (коли тістечка-профітролі«раздуются» і підрум’яняться) знижуємо температуру до 160-180 градусів, продовжуючи випікати ще хвилин 15, щоб вироби гарненько «підсохли» всередині.
  6. Потім готуємо шоколадний крем для профітролей.У глибокій ємності змішуємо сирний сир і масло кімнатної температури з солодкої цукрової пудрою. Для гарного шоколадного відтінку додаємо какао-порошок, а для приємного аромату підсипаємо щіпку кориці і ванільний цукор. Збиваємо інгредієнти до отримання однорідної світло-коричневого кольору. Тепер ніжний крем для профітролей готовий!
  7. У кожній готової булочці робимо невеликий надріз. За допомогою чайної ложки наповнюємо вироби вершково-шоколадним кремом.
  8. Викладаємо профітролі на видовжене прямокутне блюдо у вигляді поліна (2 шари – один за одним, а потім такий же другий шар зверху). Зверху поливаємо отримане поліно залишилися шоколадним кремом.
  9. Далі – розтоплюємо 1 плитку гіркого чорного шоколаду на водяній бані і поливаємо їм зверху наше новорічне поліно.А зверху прикрашаємо залишилася шоколадною крихтою.
  10. 0
  11. Новорічний шоколадний торт-поліно готовий! Приємного апетиту і смачного Нового року!